Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tora møder en røver


Beskrivelse


Tora har lavet sig en fløjte, som hun vil lære at spille på. Hun går ind i skoven for at lytte til naturen. Her møder hun en gammel mand, som truer hende med sit sværd. Skal hun nu miste sit smykke og guldet fra lommen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 5. nov. 2010

5. bog i begynderlæsningsserien om Tora. Bogen kan bruges til læsetræning i indskolingen fra 0.-2. klasse bl.a. i sammenhæng med et historisk emne. Forsiden skal nok fange læserens interesse.

Tora laver sig en fløjte af en fåreknogle, som hun vil afprøve ude i skoven. Her passes hun op af en ældre mand, som vil have hendes smykke og indholdet af lommerne. Tora ser, at han er såret og ikke kan bruge sin venstre hånd. Derfor lykkes det hende at skubbe ham omkuld, da han skal til at tage byttet. Hun løber hjem og får fortalt sin far om hændelsen i skoven. Sproget er let at læse (lix 05) uden kunstig nedbringelse af lix. De sort/hvide illustrationer i Susanna Hartmanns velkendte streg understøtter fint tekstens indhold.

Knud Erik Larsen har lavet Leif og vikingerne (10/27) og Fleischer Erik Blodøkse (08/05) også Jakobsens Den gode viking (00/43) er på samme niveau.

Udmærket letlæsnings- / læsetræningsbog for begynderlæsere om en episode i vikingetiden for aldersgruppen 6-7-årige i såvel børne- som skolebiblioteket.