Bøger / faglitteratur til børn / bestemmelsesnøgler


Beskrivelse


Bestemmelsesnøgle med korte beskrivelser af 300 af de mest udbredte arter af træer og træagtige buske i Europa, med fokus på hvordan man bestemmer træer i naturen. Med oplysninger om lignende arter og forvekslingsmuligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En nøgle der giver den botanisk ukyndige mulighed for at bestemme art og navn på mere end 300 træer og træagtige buske fra natur, skov og parker i Europa.

Efter 4 siders ultrakort vejledning i brug af nøglen beskrives i systematisk orden et stort antal oprindelige og indførte trætyper på opslag à en halv eller en hel side. Den enkelte art beskrives i en kort tekst, og på farvefotografier og tegninger vises træet, dets størrelse og karakteristiske detaljer. Den anvendte systematik og oplysninger om lignende arter og forvekslingsmuligheder i tekst og noter giver brugeren af bogen mulighed for en nogenlunde sikker identifikation af et stort antal almindelige træer, der vokser på det europæiske kontinent og tilgrænsende områder.

I forhold til den øvrige litteratur om træer bringer bogen i bare jakkelommeformat en stor mængde data om mange arter fra et stort geografisk område. Til gengæld er oplysningerne meget kortfattede og typografien og bogens billeder i det lille format kræver gode øjne eller en lup.

En kompakt og lommevenlig lille bog med oplysninger om et stort antal træarter fra hele det europæiske område. Den fungerer bedst som en første bestemmelsesnøgle i den naturinteresseredes rejsebibliotek.