Bøger / faglitteratur

Trampskibe - fra en svunden æra : Myren og Progress, Orient og Motortramp (flere sprog)


Beskrivelse


Trampskibene er havets vagabonder, en fælles betegnelse for skibe, der søgte ladning, hvor kaptajnen så størst indtjening. Efter en kort gennemgang af rederiernes historie, følger en historisk gennemgang af alle skibene fra først til sidst og med tekniske oplysninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2011

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 10. aug. 2011

Til videregående søfarts- og skibsinteresserede.

Trampskibene er havets vagabonder, en fælles betegnelse for skibe, der søgte ladning, hvor kaptajnen så størst indtjening. Ret hurtigt blev skibene dog styret af rederier og lagt ind i fastere rammer med fart fx med kul og træ mellem østersøhavnene og England og på Middelhavet. Trampskibet eksisterer stadig og omfatter nu typer som fx bulkskibe og tankere. Bogen dækker 4 tidligere rederier: søsterrederierne Myren & Progress samt Orient & Motortramp, der begge havde relationer til D/S Norden. Konceptet er nogle sider rederihistorie gengivet på både dansk og engelsk med udviklingen i økonomi, fragter og flådens sammensætning og derefter en historisk gennemgang af alle skibene fra først til sidst med tekniske oplysninger, fotos og oplysninger om fx forlis, ombygninger, havarier og skæbner under verdenskrigene. I fremstillingen er der også enkelte skibsstregtegninger og fx et lille fint afsnit med håndtering af fyring med kul i kedlerne. Rederierne svinger fra Progress med 50 og det lille Motortramp med kun 4 skibe gennem tiderne. De mange fine fotos er næsten udelukkende i s/h.

Helt på linje og koncept med mange tilsvarende bøger af forfatteren om rederier og skibe fra fx: Mærsk, Torm, D/S Norden og ØK.

Endnu et faglig velfunderet og indbydende gennemillustreret kapitel af Danmarks rederi- og søfartshistorie, som på alle måder følger Ole Stig Johannesens tilsvarende bøger om andre rederier op. Anskaffelse og publikum på linje med disse.