Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trane


Beskrivelse


Fantasy. Pigen Hok får en dødsfjende i den farlige leopardmunk, Tsung, og for at hendes tranekung-fu skal kunne overvinde ham, må hun søge hjælp hos en gammel fjende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Bogen vil interessere de unge fantasy-læsere fra ca. 11 år.

Fjerde bind i serien om De fem forfædre har fokus på pigen Hok, hvis kungfu er trane-stilen. Handlingen lægger ud, hvor det forrige bind slap, men med en kort introduktion, der fortæller hvor hun var, den nat da Cangzhen-templet blev angrebet. Hun er, som sine brødre, en dygtig kæmper, og har desuden evner som helbreder. Hun får snart brug for alle sine evner i kampen mod den gale leopardmunk Tsung. Men også Tonglong og hans ondsindede mor AnGangseh, som nu har indyndet sig hos kejseren, er farlige fjender. Det er endnu en omgang ren underholdning, og der er stort set ingen historisk dybde at komme efter, men det forventer man heller ikke, når man har læst serien hertil. Handlingen er som de foregående bøger letlæst og særdeles spændende. Jeff Stone har et godt fortællesprog, og bogen er hurtigt slugt. Kendere af serien vil ikke blive skuffede.

Emnemæssigt kan serien godt ligne Lian Hearns Nattergalens sang, 2002, men den er ikke nær så let at læse som denne serie.

Det er en rigtig god serie, som til tider virker åndeløst spændende. Det eneste problem er, at der står alt for lidt i de enkelte bind, og de udkommer ikke ofte nok. Mine lånere kan ikke få nok, og jeg kan selv dårligt vente på de sidste bind.