Bøger / skønlitteratur / roman

Tre gange os to


Beskrivelse


Eva og Jims veje krydses, da de som unge mødes i 1958. Vi følger tre udgave af Eva og Jims fremtid - sammen og hver for sig - og deres kærlighedshistorie, som den udfolder sig i de tre forskellige handlingsforløb.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. dec. 2016

Tankevækkende og hjertevarm slægtsroman med 3 versioner af Eva og Jims liv. De valg, hovedpersonerne tager, fører til nye veje og ingen af dem er nødvendigvis den rigtige. For især kvindelige læsere, der kan lide slægtsromaner.

Eva og Jim er 19 år, da deres veje første gang krydses i 1958 på Cambridge University. Eva kommer cyklende, da hun må undvige en vildfaren hund. Små detaljer og valg har afgørende effekt på, hvordan historien udvikler sig herfra, og romanen beskriver 3 versioner af deres liv helt frem til 2014. Eva og Jims liv er for altid viklet ind i hinanden, men livet med ægteskab(er), utroskab, børn, drømme, karrierer og børnebørn udvikler sig forskelligt i de tre versioner, som alligevel lægger sig tæt op af hinanden. Ingen af de 3 versioner er bedre end de andre, men blot udtryk for hvordan tilfældige valg har indflydelse på livet.

Hvert nedslag i historien beskrives skiftevis som version 1, 2 og 3 og læseren skal holde tungen lige i munden for at adskille versionerne fra hinanden. Til gengæld suges man langsomt dybt ind i den komplekse opbygning og kommer helt ind under huden på alle personerne, som får ekstra liv af de mange lag, som fortællingen åbenbarer. Anmelderrost britisk debutroman når det er allerbedst.

De sideløbende fortællinger er også kendetegnende for Kate Eberlens Måske mødes viSamme dag næste år og David Nicholls Samme dag næste årDe sideløbende fortællinger er også kendetegnende for Kate Eberlens Måske mødes vi og David Nicholls .


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 26. mar. 2017

Kærlighed ved første blik. Kærligheden mellem to mennesker skildres over mange år i denne interessante og anderledes debutroman om tilfældigheder og valg. Eva og Jim møder hinanden i 1958. De er begge...