Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trolddom & knurhår


Beskrivelse


Fantasy. Krigerne i elverlandsbyen er taget til fange af en ond troldmand. Elverbørnene Elena og Sien tager af sted på en farefuld færd for at finde og befri krigerne ved hjælp af kløgt og magi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 3. sep. 2013

Denne børnebogs målgruppe er eventyrlystne piger og drenge fra 9 år, der godt kan lide god gammeldags fantasy med elvere, magi og magiske sværd. Den stemningsfulde forside, der emmer af magi og dæmoni, vil helt sikkert appellere til målgruppen, og bogen kræver derfor ingen speciel formidling.

Første bind i en ny fantasy-serie for børn. I første del møder vi elverbørnene Elena og Sien. Alle landsbyens krigere er taget til fange af en troldmand, og børnene tager af sted for at finde og befri dem. Den farlige færd går gennem mørke skove og farlige sumpe, inden de endelig får befriet deres frænder. I anden del tager pigerne igen ud på en mission sammen med vennen Ord for at søge efter drager. Det er en udmærket eventyrroman med alle de ingredienser, man forventer af en bog af denne type. Et godt plot og meget elementær, ublodig spænding, og her er også humoristiske episoder. Børnene har magiske evner, og pigen Sien er særlig interessant, da hun har været forvandlet til en kat i så lang tid, at hun ikke er sluppet af med alle sine katte-egenskaber. Sproget er godt og varieret og flyder fint og er tilpasset målgruppen. Replikkerne er mundrette og naturlige. De mange s/h illustrationer supplerer teksten på udmærket vis.

Denne bogs læsere vil sikkert også synes om Rowan-serien samt de forskellige Deltora-serier af Emily Rodda, der henvender sig til nogenlunde samme aldersgruppe.

En underholdende og spændende bog for fantasy-hungrende børn af begge køn.


Weekendavisen

d. 13. sep. 2013

af

af

Steffen Larsen

d. 13. sep. 2013


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 1 (2014)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 67, nr. 1 (2014)