Bøger / faglitteratur / erindringer

Trylleri til hver en tid


Beskrivelse


Mr. Swan, Leif Damsgaard Jensens kunstnernavn, fortæller i anledning af sit 50 års jubilæum som tryllekunstner om sine oplevelser med at optræde og beskriver en række korttricks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 7. sep. 2015

Mr. Swan (forfatterens kunstnernavn) har i 2015 50 års jubilæum som tryllekunstner og lægger ikke skjul på, at hans program til hver en tid består af fup og fiduser. For publikum forventer, som han siger, underholdende snyd, når de kigger på en tryllekunstner. Til trylleinteresserede.

Mr. Swan stammer fra Thy og begyndte at trylle i 60'erne. En lille trylleæske blev starten på det hele, men med tiden voksede repertoiret, mens han ved siden af hvervet som journalist og redaktør på Thisted Posten tryllede i foreninger, på skoler og institutioner, til byfester, messer m.m. I bogen fortæller han om sine oplevelser og giver gode råd om at optræde som tryllekunstner. Råd og tips, som han blandt andet giver via genoptryk af sin egen tidligere artikelrække: "Fra Jensens magiske pulterkammer" fra et ældre trylletidsskrift. Bogens sidste 50 sider beskriver en række kort- og terningetricks til brug for læseren.

Bogen giver en række gode råd til tryllekunstneren især mhp. at være opmærksom på det vigtige entertaineraspekt, men den sætter sig mellem to stole som en ujævn blanding af egne erindringer og anvisninger på tricks, optræden og trylleri. Pulterkammerdelen er mest børnerettet og virker altmodisch med lige dele oplevelser og tips, som ofte er vel rigeligt indpakket i lommefilosofi. Bogen er meget tekstmættet, og de mange tricks visualiseres sjældent med illustrationer.

I Den magiske rejsende fortæller en anden tryllekunstner - Jesper Grønkjær - om sin karriere.