Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Twins Club


Beskrivelse


Fantasy. Rikke og Sebastian er begge tvillinger, og har en mystisk prik på øjenlågene. De modtager via et computerspil en mystisk meddelelse fra Twins Club, og det bringer dem ud på en farefuld tidsrejse. Sebastian afprøver her sine indre kræfter, og forelskelse viser sig at være det eneste våben mod det onde drageyngel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 7. jan. 2009

Bogen kan læses af børn fra 11-12 år, og kan evt. læses op for børn fra 10 år.

Forfatteren er en kendt og tidligere meget læst forfatter for børn og unge, fx Vil du se min smukke navle?, 1976. Historien er helt moderne, og det er godt håndværk. Her er flere gode og originale ideer, og en god konstruktion. Sproget fungerer. Der veksles mellem beskrivelser og dialog, historiens røde tråd følges, men der mangler det store drama. Der mangler, at der virkelig er noget på spil for personerne, verden eller læseren. Det er en ferm pastiche på genren, og den er velegnet til de læsere der foretrækker kortere og mindre intense historier i genren. Satsen er læsbar, men linjebredden er lige i overkanten. Til gengæld er der mange korte kapitler, og det fungerer fint i forhold til målgruppen. Det er ikke nogen smuk bog, hvad boghåndværket angår, men den fungerer. Forside og bagsidetekst signalerer fantasy i historisk ramme, men dens stærke tidsramme i nuet fremgår ikke. Til gengæld synes jeg, at bagsideteksten virkelig fint får fremhævet de øvrige elementer i historien, som fx tvillinger.

Bogen har sin egen plads blandt fx historiske fantasy-romaner med en hverdags- og nutidige tidsramme der fungerer ligeså godt som i fx Erik Menneskesøn, men selve dens litterære kvaliteter er nok lige knap så høje.

En anvendelig og læseværdig bog for de lidt uvante fantasy-læsere. Tvillinge-temaet er rimeligt originalt, selvom det ikke udnyttes helt til kanten, så er der en hel og afrundet historie.