Bøger / skønlitteratur / roman

Udenfor er hundene


Beskrivelse


Krimi. En aften er Varg Veum ved at blive kørt ned. Tilfældigt? Eller hænger det sammen med en tidligere overgrebssag, som Veum fejlagtigt var sigtet i?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 13. mar. 2019

En aften er Varg Veum ved at blive kørt ned. Tilfældigt? Eller hænger det sammen med en tidligere overgrebssag, som Veum fejlagtigt var sigtet i? For dem, der elsker krimier og især Staalesens forfatterskab.

Den private efterforsker, Varg Veum, har udført en lille opgave for et forældrepar og er på hen til sin bil, der holder parkeret lidt derfra. Pludselig kommer en bil kørende mod ham i højt fart uden tegn på at undvige. Han undgår med nød og næppe at blive ramt. Det får ham til at tænke på en tidligere overgrebssag, som han var fejlagtigt sigtet i. To af de mænd, der afsonede dom i denne sag er døde pludseligt og uventet. Er det helt tilfældigt, eller er der tale om en dødsliste, som Veum selv er på? Selvom han nødigt vil vende tilbage de mareridtsagtige måneder, ser han ingen anden udvej end at kontakte politiet og bede dem følge op på det. De virker umiddelbart ikke vilde med det og de er åbenlyst trætte af Veum. Han går selv i gang med at undersøge sagen, selvom det virker umuligt - der er ikke mange efterladte til de to afdøde og dem der er, er enten meget lidt villige til at hjælpe eller er ikke i stand til det. Sagen viser sig at tage en uhyggelig og grum drejning.

Rigtig god og spændende Varg Veum krimi. Den er på højde med de tidligere udgivelser i serien. Gode beskrivelser af personer og omgivelser. Kan læses selvstændigt.

Senest er udgivet Storesøster i serien.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. apr. 2019

Endnu en fremragende krimi med Varg Veum om et mørkt og aktuelt emne. Cirka hvert andet år kan vi, der er fans af Varg Veum, glæde os over et nyt værk, og Gunnar Staalesen er nu nået til den nittende...


Politiken

d. 24. juni 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. juni 2019