Bøger / faglitteratur

Udeskole : TEACHOUT-projektets resultater


Beskrivelse


Antologien henvender sig primært til skoleledelser, lærere, pædagoger og studerende med interesse for de potentialer, udeskole har. Sekundært henvender den sig også til de politikere, der beskæftiger sig med spørgsmål om, hvordan grundskolen kan fremme sundhed, trivsel og læring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. sep. 2020

Udeskole er et pædagogisk begreb i rivende udvikling. Denne bog beskriver og diskuterer resultaterne fra 20 års forskning i udeskole med resultater fra fire TEACHOUT-projekter. Bogen har relevans for grundskolens ledere, lærere og pædagoger samt pædagogisk studerende.

Antologien er bygget op over tre dele. Den første del fortæller om udviklingen af den danske udeskole og udeskoleforskning gennem de seneste 20 år. Anden del præsenterer resultaterne af fire TEACHOUT-projekter baseret på fire afhandlinger. Tredje del handler om udeskole i et internationalt perspektiv. Kapitlerne kombinerer teoretisk viden med eksempler fra praksis og forskningsprojekter.

Det er en yderst interessant og velskrevet bog, som giver et godt indblik i status for udeskole-undervisningen samt inspiration til selv at arbejde med udeskole. Bogen kan læses i sin helhed eller i uddrag. De enkelte kapitler indledes med et kort resume, som gør det let at orientere sig i bogen.

Vil man læse mere om udeskole, kan titlerne Udeskoledidaktik for lærere og pædagogerUdeskole i teori og praksisUdepædagogik - naturligvis!, Udeskole i teori og praksis og Udepædagogik - naturligvis! anbefalesVil man læse mere om udeskole, kan titlerne Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger, og Udepædagogik - naturligvis! anbefalesVil man læse mere om udeskole, kan titlerne Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger, Udeskole i teori og praksis og anbefales.