Bøger / skønlitteratur / roman

Under huden


Beskrivelse


Krimi. Den 18-årige Patrick opdager noget mystisk under en dissektion på sit anatomistudie. Han har problemer med at blive troet på pga. sit Aspergers syndrom og så bliver det farligt for ham.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. okt. 2015

Patient i koma med en indre monolog, personale med mange dagsordener og en insisterende anatomistuderende med Aspergers er centrale dele af plottet i denne krimi for alle krimilæsere.

En patient i koma, men stadig med en indre bevidsthed efter et biluheld, en ansat på afdelingen med sin opmærksomhed mere rettet mod lægerne end patienterne, patientens død og den 18-årige Patrick med Aspergers syndrom i gang med anatomistudierne. Så er ingredienserne blandet til en sag, hvor læserne følger de forskellige aktører og handlingsspor med hovedvægten lagt på Patricks opdagelser under dissektionen og hans helt specielle forudsætninger.

I Bauers kendte intense skrivestil og med hans gode greb om plot, psykologi og personskildringer, får vi en intens historie, hvor brikkerne efterhånden lægges til en historie, der fanger læseren fuldstændig ind. Den Asperger-ramte hovedperson er et rigtigt godt bekendtskab, der giver noget helt særlig særligt til handlingen. Foruden hovedhandlingen om komapatientens død fortælles også historien om Patricks familie.

Hænger ikke sammen med Bauers første bøger på dansk, men har samme spændingsniveau - eller rettere en tand højere - og samme gode beskrivelser som dem. Minette Walters og Andrew Taylor er de sammenlignelige forfattere, jeg kommer til at tænke på.


litteratursiden.dk

d. 21. jan. 2016

af

af

Helle Post

d. 21. jan. 2016

En psykologisk thriller med et tvist, fermt skrevet af engelske Belinda Bauer. Tanker om liv efter døden, indsigt i livet med aspergers syndrom og nervepirrende spænding i en og samme bog. Belinda Bau...


Politiken

d. 13. dec. 2015

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 13. dec. 2015