Pædagogisk håndbog om 12 forskellige grupper af udsatte børn, som man møder i daginstitutioner og på skoler. Bogen er skrevet henvendt til pædagoger, lærere, socialrådgivere samt studerende indefor disse fagområder, men familiemedlemmer og andre pårørende til de udsatte børn kan også anvende bogen.
Bogen gennemgår de 12 typer af udsathed hver for sig med fokus på de tre elementer: problemets omfang, barnets signaler samt de pædagogisk, anvendelige arbejdsmetoder. Bogen kan læses i sin helhed, men man kan også anvende den som opslagsværk.
Det er en virkelig god bog for lærere og pædagoger i en presset hverdag. De enkelte kapitler er hurtigt læst, men samtidig en guldgrube af informationer og pædagogiske værktøjer til arbejdet med udsatte børn.
Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om de specifikke typer af udsathed. Det kunne eksempelvis være titler som Børn i skilsmisserTraumatiserede flygtningebørn i pædagogisk praksis og forfatterens egen udgivelse Traumatiserede flygtningebørn i pædagogisk praksis. Der findes dog ikke megen anden pædagogisk litteratur om nogle af formerne for udsathed, som eksempelvis at være barn i familier med købemani eller barn af ludomaner. Hvorved denne udgivelse dækker et behovBogen kan læses sammen med andre udgivelser om de specifikke typer af udsathed. Det kunne eksempelvis være titler som Børn i skilsmisser og forfatterens egen udgivelse . Der findes dog ikke megen anden pædagogisk litteratur om nogle af formerne for udsathed, som eksempelvis at være barn i familier med købemani eller barn af ludomaner. Hvorved denne udgivelse dækker et behov.