Musik / rock

Værk


Anmeldelser (5)


Gaffa [online]

d. 10. feb. 2014

af

af

Rune Schlosser

d. 10. feb. 2014

"Langt det meste af tiden formår Navneløs at dosere deres brug af strygere og guitar voldsomt fint, og de bærer ofte en varmende kontrast til Rosenbecks intimt producerede vokal. For eksempel Ikke Endnu, hvor vintermørket kommer krybende med en nærmest glitrende guitar, en malende cello og en silhouet af et landskab i det fjerne. Der er få steder, hvor gruppen bliver en smule for stillestående, eller hvor de store lydbilleder dominerer lidt for meget. Men grundlæggende er Værk virkelig ambitiøst bygget op som netop det, titlen antyder".


Undertoner

d. 10. feb. 2014

af

af

Sabina Hvass

d. 10. feb. 2014

"Alt tyder på, at det selvgjorte band ikke stræber efter at være på en bestemt plads på musikhylden. Musikken på Værk lyder momentvis som postrock, så jazzpop og rock og har dernæst en klassisk klangbund, lange dragende passager af cello, båndloop eller elektroniske eksperimenter ... Værk er en velafbalanceret og smuk debut fra de fem unge aarhusianere. Pladen leger med det stærke, effektfulde og højtflyvende".


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2014

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 17. feb. 2014

"Den studentikost betitlede "Værk" runder en times spilletid, og første skæring, "Pilot", er en 12 minutter lang ambient-rock-hymne med repetitiv lyrik fra sangerinden Lin Rosenbeck. Hun akkompagneres af en støvregn af forvrænget guitar, ensom strygerklang og undergangsgotisk rugende klange. Vi taler tidløse kvaliteter - selv om det lige er fem minutter for langt - og Navneløs dumper ned i drømmesanseligt selskab med Kirstine Stubbe Teglbjærg og Stina Nordenstam".


Berlingske tidende

d. 28. feb. 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 28. feb. 2014

"Lige meget hvad, Navneløs gør, så udfordrer de traditionens formsprog med stærk vilje og stor selvsikkerhed, som sikkert kan tilskrives deres unge alder. Og gudskelov for det, for har vi egentlig brug for flere retlinede rockbands, som skriver sange, som allerede er skrevet uendelig mange gange før? Navneløs er nu stærkest, når de placerer sig mellem skabelon og spring som i »Forsvandt« med muskuløs guitar og et pludseligt horn. Eller »Metronord« - hvis titel ligner et lån fra Søren Ulrik Thomsen - der skaber et smukt spænd mellem stemmen og de smukke twangede guitartemaer".


Information

d. 14. feb. 2014

af

af

Ralf Christensen

d. 14. feb. 2014

"Præget af en smukt varieret artrock, som kan vække mindelser om (...) Under Byen, måske især takket være forsanger Lin Høgh Rosenbecks luftigt dvælende vokal. Arrangementerne, detaljerigdommen og den varierede instrumentering er luksuriøs og ferm. Jeg savner lidt kant i skønhedsdyrkelsen, der stryger mig lidt for meget med hårene. Men der er en smuk midsommernatsmelankoli på spil i de bedste numre".