Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vafler : til morgenmad, frokost, aftensmad og dessert : helt uden mælk, hvede, gluten, sukker og soja


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2019

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 14. maj 2019

Vaffelopskrifter til morgen, middag og aften til allergikere og folk som ønsker en kost uden mælk, sukker og gluten.

"Vafler" indeholder opskrifter på alt hvad hjertet kan begære af vafler, både de traditionelle søde dessertvafler og diverse udflugter til det salte køkken. Forfatteren har en baggrund som farmakonom og helsevejleder og blogger desuden om allergikost. Vaflerne i denne bog er således alle lavet uden mælk, hvede (og dermed gluten) og tilsat sukker. Opskrifterne kan desuden laves med kikærtevand som erstatning for æg. Vaflerne bages som udgangspunkt i en form i ovnen, men man kan også bruge et almindeligt vaffeljern.

Bogens opskrifter er meget forskellige, så der er lidt for enhver smag. Instruktionerne er lette at gå til, dog kræves der nogle steder en del ingredienser fra specialbutikker. Illustrationerne er søde og opfindsomme, men måske en kende hjemmegjorte. Jeg forestiller mig at fødevareallergikere der savner smagen af noget bagt, vil sætte stor pris på inspirationen.

Forfatteren har tidligere skrevet blandt andet Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritterIs og kolde desserter - uden mælk eller glutenVidunderlige vaflerSpis mig og Is og kolde desserter - uden mælk eller gluten, som er sammenlignelige med "Vafler". Om vafler findes Vidunderlige vafler og Spis mig, som begge har bredere appel end denneForfatteren har tidligere skrevet blandt andet Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritter og , som er sammenlignelige med "Vafler". Om vafler findes Vidunderlige vafler og Spis mig, som begge har bredere appel end denneForfatteren har tidligere skrevet blandt andet Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritter og Is og kolde desserter - uden mælk eller gluten, som er sammenlignelige med "Vafler". Om vafler findes og Spis mig, som begge har bredere appel end denneForfatteren har tidligere skrevet blandt andet Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritter og Is og kolde desserter - uden mælk eller gluten, som er sammenlignelige med "Vafler". Om vafler findes Vidunderlige vafler og , som begge har bredere appel end denne.