Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrkrøniken. Bind 1 : To sider, samme sag


Beskrivelse


Fantasy. Mennesker og vampyrer har levet sammen side om side i lange tider, men pludselig overfalder vampyrerne ikke mere menneskene, der tilgengæld dør tidligt. Kan det unge menneske Rudy og den unge vampyr Stella finde årsagen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2009

af

af

Elin Søborg

d. 27. juli 2009

En kort historie der introducerer universet i en kommende serie Vampyrkrøniken. Den henvender sig nok mest til fantasy- og sciencefiction-læsere fra ca. 12 år og op, og kendskab til engelsk vil være en fordel, da handlingen er gengivet kort i 10 sangtekster på engelsk på de sidste 20 sider. Musikken kan høres på forfatterens hjemmeside og købes på cd.

Af forfatteren findes ellers science fiction-romanerne Den knaldrøde zone, 2005 og Den azurblå zone, 2007. Dette er så første introduktion til den kommende vampyrkrønike om en verden befolket med mennesker, der lever i frygt for de vampyrer, der overtager magten om natten. I nogle år har vampyrerne imidlertid ikke bidt, og menneskene ældes alt for hurtigt. Menneskedrengen Rudy og vampyrpigen Stella finder sammen den troldmand, der har forgiftet menneskenes blod. Sproget virker indimellem lidt tungt og kunstigt og giver ikke rigtigt liv til hverken personer eller den lidt hæsblæsende historie.

Jeg er ikke før stødt på introduktioner af denne type til kommende serier. Nyt for mig er også kombinationen af vampyrhistorie og mere traditionel fantasy. Tilhørende engelske sangtekster sat i musik findes også i den nyligt udgivne Sirene, hvor musikken dog følger med på en vedlagt mp3 afspiller.

Jeg synes, det er svært at få et rigtigt indtryk af den kommende serie fra denne lille, ikke ganske velskrevne men dog spændende smagsprøve på universet.