Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrsøstrene - glubske gæster på vej


Beskrivelse


De 12-årige halv-vampyr tvillinger er vendt hjem fra Transylvanien, men de farlige transgiganter er fulgt med til Tyskland. Den clairvoyante dreng, Ludo, har svært ved at få kontakt til ånderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. maj 2013

Endnu et bind i serien om Vampyrsøstrene - Letbenet og humoristisk underholdning til tweens.

I 6. del af den tyske vampyrserie er de 12-årige tvillinger og halv-vampyrer sammen med deres veninde Helene vendt hjem fra Transylvanien. Deres jævnaldrende kammerat, den synske dreng Ludo. Gensynsglæden spoleres dog af, at de aggressive transgiganter vil hævne Helenes flirt i Transylvanien. Ludo bliver hjemsøgt af en uhyggelig ånd og så går den vilde jagt. Særlig i første halvdel af bogen bruger forfatteren lidt rigeligt falden på halen humor, men fortællingen om Ludo og ånden er spændende. Selvom det til sidst flettes ind, at ånden faktisk er Helenes afdøde mor, så er der ikke meget relevans i forhold til et almindeligt børneliv. Dramaet og tempoet er speedet lidt op, og bogen er virkelig underholdende på trods af det lidt flade persongalleri. Sproget er flydende og har som de andre bind i serien mange fjollede "vampanske" gloser, som er oversat i en lille ordliste bagerst i bogen.

Den lidt letbenede serie kan bedst sammenlignes med Min søster vampyren, som dog forholder sig mere til en tweenagers hverdag. Denne bog vægter med succes det underholdende mere end tidligere bind i serien. Herudover får det overnaturlige mere fokus end tidligere i serien.

Forrygende underholdning, som dog hurtigt vil være glemt igen af læseren.