Bøger / faglitteratur / bagebøger

Vi bager med rug


Beskrivelse


15 opskrifter på brød, boller, brødbudding og enkelte kager. Desuden afsnit omkring viden om de forskellige hæveprocesser, fremstilling af surdej og en biologisk gennemgang af kornsorten rug.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 10. apr. 2013

For dem der gerne vil bage med rug og samtidig ønsker viden om de forskellige hæveprocesser, fremstilling af surdej og en biologisk gennemgang af kornsorten rug.

Bogens første opskrifter er helt uden hævemidler, dernæst følger opskrifter på rugbagværk med henholdsvis æg, natron, gær og surdej som hævemiddel. Her er ialt 15 opskrifter på brød, boller, brødbudding og enkelte kager som fx en dejlig rughonningkage, samt en gennemgang af hvordan man laver en surdej og opbevarer den. Her er også et afsnit om kornsorten rug, afgrøden og det ernæringsmæssige, indimellem er der også gode råd om fx køling og opbevaring. Alt i alt en meget informativ lille bog med både opskrifter og naturvidenskabeligt præg. Forfatteren er da også cand.scient. og bagekone, der holder bagekurser for firmaer og private.

Der findes ikke tilsvarende rugmelsbagebog og slet ikke med den naturvidenskabelige kombination, men flere bagebøger har naturligvis opskrifter med rug bl.a. Verdens bedste brød, 2012, der har 15 sider med gode rugopskrifter. Denne lille bagebog har flere rugspecialiteter med.

En dejlig lille bagebog med naturvidenskabeligt indslag, der både giver gode opskrifter, viden om hævemidler og kornsorten rug.