Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi må hjælpe Citronen! : fem børn under 2. verdenskrig


Beskrivelse


Tyskerne har besat Danmark. Flammen og Citronen kæmper mod tyskerne. Det er en farlig kamp og slet ikke noget for børn. Men de fem børn bliver nødt til at hjælpe Flammen og Citronen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. maj 2013

Læsebearbejdet bog på lix 9 skrevet målrettet børn fra 6.-7. klasse og opefter med læsevanskeligheder, men yngre læsere kan også være med. Selve fortællingen er en fiktiv historie fra modstandskampen under 2. verdenskrig. Bogen kan lystlæses eller anvendes skolemæssigt i forbindelse med et forløb om 2. verdenskrig, hvor bogen giver muligheder for, at læsesvage unge også kan få en læseoplevelse.

Fem børn bliver under 2. verdenskrig indblandet i Flammen og Citronens modstandskamp. En farlig kamp, som kan have døden til følge. Men med lidt list og fælles hjælp lykkes kampen. Bent T. Lund har et omfattende og meget varieret læsebearbejdet forfatterskab bag sig overvejende for de yngre læsere. Denne bog er skrevet målrettet de unge læsere med et lidt mere alvorligt indhold. Historien er verssat og fortælles overvejende via replikker, hvilket nogle gange gør det svært at finde rundt i handlingen.

Bogen kan læses i forlængelse af filmen Flammen og Citronen, 2008. Klavs Becker Larsens bøger Den hemmelige brigade, 2009 og Sabotør, 2005 har begge et højere lixtal end denne bog, men kan også anbefales som læsebearbejdede bøger om modstandskampen.

Læsebearbejdet fortælling med fart og spænding for unge læsere om modstandskampen under 2. verdenskrig.