Bøger / skønlitteratur / roman

Vi skal ikke vågne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den plagede politimand Thorkild Aske tager hjem til Island sammen med sin ældre søster, der lever sammen med en voldelig mand. Deres far er en berygtet miljøaktivist, der ud over at være kræftsyg også sidder fængslet for kvindedrab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 7. aug. 2020

Kulsort krimi om ekstrem miljøaktivisme, fortielser i en dysfunktionel familie og vold. Men også med billeder af den islandske naturs rå skønhed, af søskendekærlighed og forløsende skæv humor. Norsk mesterklasse for toughe krimilæsere.

Den tidligere forhørsleder hos norsk politi Thorkild Aske har siddet inde i tre år for manddrab. Han kæmper med pillemisbrug, en spiseforstyrrelse og et udueligt rehabiliteringsprogram. Sammen med sin ældre søster, der lever med partnervold, flygter han ud af landet og hjem til Island til deres kræftsyge far, den karismatiske miljøaktivist Ulfur, der også sidder inde for drab på en yngre kvinde. En plagsom rejse tilbage til barndommen og alle aktivismens hemmeligheder tager sin begyndelse. Seriens første bind er Jeg vil savne dig i morgenMød mig i paradis og bind 2 er Mød mig i paradisDen tidligere forhørsleder hos norsk politi Thorkild Aske har siddet inde i tre år for manddrab. Han kæmper med pillemisbrug, en spiseforstyrrelse og et udueligt rehabiliteringsprogram. Sammen med sin ældre søster, der lever med partnervold, flygter han ud af landet og hjem til Island til deres kræftsyge far, den karismatiske miljøaktivist Ulfur, der også sidder inde for drab på en yngre kvinde. En plagsom rejse tilbage til barndommen og alle aktivismens hemmeligheder tager sin begyndelse. Seriens første bind er Jeg vil savne dig i morgen og bind 2 er .

Dette tredje bind løfter serien op i top af norsk krimi noir. Thorkild Aske er et kantet og usædvanligt bekendtskab inden for genrens i øvrigt kæmpe galleri af plagede politifolk. Forfatteren maler med stor energi den storslåede natur og et komplekst aktivistmiljø, hvor store penge og fremmede efterretningstjenester er i spil. Serien læses bedst i rækkefølge.

Det dystre islæt og tematikken med familiehemmeligheder finder man også hos forfattere som Jo Nesbø, fx KongerigetVoldKvinden i buret, og Yrsa Sigurdardottir i Vold og hos Jussi Adler-Olsen i Kvinden i buretDet dystre islæt og tematikken med familiehemmeligheder finder man også hos forfattere som Jo Nesbø, fx Kongeriget, og Yrsa Sigurdardottir i og hos Jussi Adler-Olsen i Kvinden i buretDet dystre islæt og tematikken med familiehemmeligheder finder man også hos forfattere som Jo Nesbø, fx Kongeriget, og Yrsa Sigurdardottir i Vold og hos Jussi Adler-Olsen i .


Politiken

d. 16. dec. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 16. dec. 2020