Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi skal træne, Bella


Beskrivelse


Bella sover. Sine vil lege med og træne Bella, men hun kan ikke få den til det. Hvem kan mon få hunden til at hoppe over pinden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 25. feb. 2009

Mikro Dingo, lix 5, så er vi ved begynderlæserne i de yngste klasser, fra 7 år. Bogen er til fritidslæsning og læsetræning.

I et fint samarbejde mellem forfatter og illustrator fortælles her en lille historie om Sine og Bella. I denne bog vil Sine have Bella til at lave cirkuskunster. Den skal hoppe over en pind. Der er forhindringer, idet det er så varmt, at Bella hellere vil ligge i skyggen af en busk og sove. Så Sine får ikke Bella til at hoppe, og slet ikke på kommando. Hun bliver selvfølgelig vred og frustreret, og da hun bliver alt for hård, får hun en knurren at høre og en række hundetænder at se. Hun opgiver, men ser til sin forbløffelse, at Bella lidt senere springer lystigt over forhindringen frem og tilbage. Hvad Sine ikke ved er, at Bella er blevet forstyrret af en bi, som den så forsøger at fange. En fin pointe, som også er let at forstå for de små selvstændige læsere. Bogens layout er som sædvanlig enkelt at overskue med store bogstavtyper sat i små blokke og dertil medfortolkende tegninger.

Der er efterhånden en del bøger om hunden Bella og pigen Sine. Denne bog ligner de foregående bøger om Bella og de øvrige bøger i serien Mikro Dingo.

Også denne Bella-bog er læseværdig, og det er så vigtigt at kunne give begynderlæsere gode tekster. Det skærper deres læselyst - også, og måske især, til når de bliver ældre og mere krævende.