Bøger / skønlitteratur / noveller

Vi skød også hunde


Beskrivelse


Noveller om soldater, officerer, civile og en præst, der alle har været involveret i krigene i Irak og Afghanistan. Fra krigens rædsler til hjemmets ligegyldighed. Hvordan kan de forlige sig med brutalitet, tro, frygt, skyld og overlevelse?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 8. jan. 2018

Fra krigens rædsler til hjemmets ligegyldighed. Noveller om personer involveret i krigene i Irak og Afghanistan. Til læsere af noveller om moderne krig.

Hvordan man ser på krig, afhænger meget af hvem man er, og om man har psyken til det. I denne bog møder man soldater, officerer, civile og en præst, der skal forlige sig med brutalitet, tro, frygt, skyld og overlevelse. Alle er de på en eller anden måde involveret i en af krigene i Irak eller Afghanistan. Bogen er skrevet af Phil Klay og oversat af Jesper Wamsler. Klay er amerikaner, og alle personerne er i novellerne er amerikanske. Novellerne kredser om det at være i krig, og om de affødte effekter af krig når man kommer hjem og når et land skal genopbygges.

Klays noveller er nogle af de mest barske og brutale jeg har læst. Beretningerne fra patruljerne er brutalt nøgterne, og den hyppige brug af militære forkortelser, som fx EPW, FRAGO og SAPI er med til at gøre fremmedgørelsen af de frygtelige hændelser total. Bogen er gennemsyret af en befriende, men også skræmmende sort humor. Klays udgangspunkt er amerikansk, derfor er det ikke alle situationerne man som dansker helt kan forholde sig til, og man skal have et vist kendskab til amerikansk kultur for at få fuldt udbytte af bogen.

Bogen minder om bøger som Jeg er en hærSmagen af edderkopDe gule fugle, Smagen af edderkop og De gule fugleBogen minder om bøger som Jeg er en hær, og De gule fugleBogen minder om bøger som Jeg er en hær, Smagen af edderkop og .


Berlingske tidende

d. 24. feb. 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. feb. 2018


Kristeligt dagblad

d. 21. feb. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 21. feb. 2018