Bøger / faglitteratur til børn / bestemmelsesnøgler

Vilde blomster


Beskrivelse


Bestemmelsesnøgle med korte beskrivelser af 440 vildtvoksende blomsterarter i Nordvesteuropa, med fotografier og flere små detaljebilleder af den enkelte art og med fremhævelse af særlige kendetegn, der tydeliggør bestemmelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen henvender sig fortrinsvis til naturinteresserede som vil finde navnet på en funden blomst. Formatet gør den egnet til at tage med på tur.

Bestemmelsen af blomsterne sker ud fra deres farve, fordelt på fire kombinationer, dernæst efter familie eller farvelighed for sammenligningens skyld. Der er nogenlunde 2 blomster beskrevet på hver side. Illustrationerne udgør hovedparten af bogen med små kort, afbildninger, farvefotoer og størrelsesforhold. Oplysningerne om selve blomsterne er nærmest stikordsagtig, og de omfatter blomster, blade, frugter, udbredelse, levested, jordbund mv. Teksten er meget lille. Mange af blomsterne findes ikke i Danmark, dog enkelte som haveplanter. Bogen indgår i en serie af naturguider, hvor af indtil videre er udkommet to om fugle og træer. Forfatteren har ifølge bagsiden studeret og fotograferet blomster siden barndommen.

Emnemæssigt minder bogen mest om Politikens Flora i farver, 12. udgave 2006. Det botaniske standardværk på området er Dansk flora, 2006. Her vil bogens læsere kunne finde mere dybtgående oplysninger.

Bogen er en feltguide for naturvandrere uden særlige forudsætninger i lommeformat med 440 vilde blomster i Europa nord for Alperne og Spanien.Informationer og udgaver