Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vildvæsner - kragetaleren


Beskrivelse


Fantasy. Da tre fanger flygter fra fængslet i Blackstone, tager vildvæsnet Caw kampen op sammen med sine krager mod den mørke Spindemand, som truer med at vende tilbage fra de dødes land.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 12. nov. 2015

I en dyster storby forsøger den forældreløse Caw at udnytte sine evner som kragetaler i kampen mod den mørke Spindemand. For børn i alderen 9-14 år, der kan lide spændende fantasy med et godt plot.

Første bind i en fantasy-trilogi kaldet "Vildvæsner". Byen Blackstone har ikke været den samme siden urolighederne i "Den Mørke Sommer" for 8 år siden. Forfald og undergang truer byen, men midt mellem affald og skraldespande lever den forældreløse Caw i selskab med kragerne Dunkel, Skrål og Hvide. Caw er kragetaler. Et vildvæsen, der kan kommunikere med krager. En aften overværer han en fangeflugt fra byens fængsel. De tre fanger har relation til begivenhederne for 8 år siden, men også til nogle af Caws drømme. Med hjælp fra pigen Lydia og andre vildvæsner tager han kampen op mod mørket og ondskaben i skikkelse af Spindemanden, der truer med at vende tilbage fra de dødes land.

Dyster og medrivende roman i genren urban-fantasy. Sproget er levende, mundret og flyder let. Et fascinerende tema med mennesker, der har en overnaturlig forbindelse til dyr. Historien er rigtig spændende og plottet overrasker gang på gang. Vellykket og meget lovende første bind.

Forfatterens debut i danske biblioteker. Mette Finderups bøger Dødsgudens løgneStøvets Land og Støvets Land er lidt i samme genreForfatterens debut i danske biblioteker. Mette Finderups bøger Dødsgudens løgne og er lidt i samme genre.


Weekendavisen

d. 8. jan. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 8. jan. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 2 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 2 (2016)