Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Villads fra Valby får nye ideer


Beskrivelse


Villads er altid fuld af idéer, men det går sjældent, som han har forestillet sig, som f.eks. da Villads tænder "verdens største bordbombe".

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2019

af

af

Helle Laursen

d. 27. maj 2019

Hyggelig og herlig oplæsningsbog med fortællinger om den populære dreng Villads, hans familie og venner. Historier fyldt med skæve indfald og sjove historier. For børn på 4-8 år og deres voksne. 5. bind af højtlæsningsserien om Villads fra Valby.

Bogen er udgivet i anledning af 10-året med historier om Villads fra Valby. Den begynder med et kort forord, og er opdelt i 11 kapitler, hver med sin afsluttede historie. En del af historierne er tidligere udgivet enkeltvis i billedbogsserien om Villads. De er nu samlet i denne højtlæsningsbog sammen med helt nye historier. Villads er som altid fuld af idéer, og som altid går det sjældent, som han helt har forestillet sig. Som da han og Frida prøver at tjene penge ved at vaske gulv, hvilket faktisk viser sig at kunne være ret sjovt. Indbundet.

Det er altid sjovt og underholdende at være i selskab med Villads. Det er en fin idé at samle flere af historierne fra billedbogsserien i en højtlæsningsbog, sammen med helt nye historier. Historierne beskriver emner som børn kan genkende fra deres hverdag. De er skrevet med humor, og har en finurlig tone. Som i de tidligere bøger understøttes teksten fint af Dina Gellerts levende og glade illustrationer.

Kim Fupz Aakesons serie om drengen Vitello ligner, men har dog en lidt mere skæv og skør humor. Fx Vitello mig her og Vitello mig der.


Berlingske tidende

d. 14. juni 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. juni 2019