Bøger / skønlitteratur / roman

Vor nordlige vej


Beskrivelse


Svend og Irene flytter med deres ni-årige søn Benjamin til Grønland for at undervise. De fascineres af Grønland, men er stadig forbundet til Danmark. Og hvad skal man så vælge?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 6. nov. 2018

Svend flytter med sin kone Irene og niårige søn til Grønland for at undervise og opleve og fascineres af landet. For læsere med interesse for Grønland og grønlandsk kultur.

Svend og Irene flytter med deres niårige søn Benjamin til Grønland for at undervise. De efterlader resten af deres familier hjemme - blandt andre deres voksne datter Stella. De forelsker sig pladask i Grønland, men føler stadig, de går glip af noget og ikke mindst, at de ikke lever op til deres ansvar for resten af familien hjemme i Danmark. Derfor vælger de to at flytte hjem til Danmark, men Grønland trækker stadig i dem begge. Romanen er en selvstændig fortsættelse til romanen Vores vej.

En stille beretning om en familie, der søger en meningsfuld tilværelse, og som ikke er bange for at flytte sig efter jagten på den. Sproget er beskrivende og består af korte sætninger, der til tider næsten virker konstaterende. Det flyder fint og beskrivelsen af Grønlands natur og kultur er fin og malende. Handlingen strækker sig over mange år på relativt få sider, og det er med til, at man som læser aldrig rigtig kommer ind under huden på romanens karakterer og deres udfordringer, og det gør desværre læseoplevelsen en smule uvedkommende.

Forfatteren har tidligere udgivet digtsamlingen TumitTunu om en dansk mands oplevelser på Grønland. Kim Leine fortæller i sin roman Tunu en noget mere barsk fortælling om GrønlandForfatteren har tidligere udgivet digtsamlingen Tumit om en dansk mands oplevelser på Grønland. Kim Leine fortæller i sin roman en noget mere barsk fortælling om Grønland.