Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vore somre i paradis : Læsø - et gastronomisk skatkammer


Beskrivelse


Kogebog med enkle sommeropskrifter der tager udgangspunkt i Læsøs gastronomiske skatkammer. Opskrifter på alt lige fra hvordan man koger en kartoffel og en jomfruhummer til knust kartoffelsalat eller rabarberlagkage. Med råvareinformationer og fortællinger om leverandørerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 17. apr. 2019

Helle Brønnum Carlsen elsker mad og Læsø. Og derfor har hun nu for anden gang udgivet en kogebog med udgangspunkt i råvarer som findes på Læsø. For interesserede i enkle sommerretter med råvarerne i fokus.

Udgangspunktet for opskrifterne er friske råvarer i sæson og har både hav og land som ophav til varerne. Bogen er blevet til i samarbejde med forfatterens to børn Louise og Kristoffer og både venner og spisestederne Læsø Spisehus og Vesterøl har bidraget med opskrifter. Forfatteren har tidligere bl.a. udgivet Mine somre i paradisSæson og senest Sæson. Bogen er inddelt i kapitlerne Frugter og bær - og andre søde sager, Frisk fisk, Skønne skaldyr, Kød, Brød og bag, Grønt, Gastronomisk opblomstring på Læsø og Morgenstund. Der er farvefotos af hver ret, detaljeret indholdsfortegnelse og opslagsregister sidst i bogenUdgangspunktet for opskrifterne er friske råvarer i sæson og har både hav og land som ophav til varerne. Bogen er blevet til i samarbejde med forfatterens to børn Louise og Kristoffer og både venner og spisestederne Læsø Spisehus og Vesterøl har bidraget med opskrifter. Forfatteren har tidligere bl.a. udgivet Mine somre i paradis og senest . Bogen er inddelt i kapitlerne Frugter og bær - og andre søde sager, Frisk fisk, Skønne skaldyr, Kød, Brød og bag, Grønt, Gastronomisk opblomstring på Læsø og Morgenstund. Der er farvefotos af hver ret, detaljeret indholdsfortegnelse og opslagsregister sidst i bogen.

Bogen har et flot layout og man fornemmer sommeren og Læsøs smukke natur igennem billederne. Opskrifterne er simple og alle kan være med.

Samsø - mad & menneskerPå tur i Lolland & Falsters spisekammerEn bid af Sydhavsøerne, På tur i Lolland & Falsters spisekammer og En bid af Sydhavsøerne kombinerer også de danske øer med lokale opskrifterSamsø - mad & mennesker, og En bid af Sydhavsøerne kombinerer også de danske øer med lokale opskrifterSamsø - mad & mennesker, På tur i Lolland & Falsters spisekammer og kombinerer også de danske øer med lokale opskrifter.