Bøger / faglitteratur / kogebøger

På tur i Lolland & Falsters spisekammer


Beskrivelse


Opskrifter på gedigen hjemmelavet mad med ingredienser fra Lolland og Falster tilpasset efter årstiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 23. dec. 2014

Lyst til at prøve en række lækre opskrifter med lokale produkter og få viden om Lolland-Falsters små producenter? Denne bog er for alle, der skal besøge øerne og ønsker at lære deres råvarer og små erhvervsdrivende at kende.

Fortællinger og opskrifter fra indkøbsture efter fødevarer og delikatesser på Lolland og Falster. Det er ønsket om velsmag og glæden ved samvær, der danner grundlaget for forfatternes rejser efter de daglige madvarer, året rundt. I bogen besøger de lokale producenter, avlere og generelle madentusiaster, der sælger og producerer alt fra kirsebærvin til honning, kål og øl. Det er fokusset på glæden ved at lave mad af gode råvarer - ikke kun fra etablerede handlende og avlede afgrøder - en stor del af ingredienserne vokser vildt i naturen og er blot en skovtur eller strandtur fra at indgå i et kulinarisk fællesskab.

En fin hyldest til de sydlige øer med gode lettilgængelig opskrifter, og flotte farvefotografier fra den lollandske natur. Madopskrifterne kan også sagtens bruges udenfor området.

"På tur i Lolland & Falsters spisekammer" er den tredje bog fra det lokale forlag. De tidligere bøger En bid af SydhavsøerneSmagen af kunst - på Lolland & Falster og Smagen af kunst - på Lolland & Falster handler også om lokale råvarer og seværdigheder"På tur i Lolland & Falsters spisekammer" er den tredje bog fra det lokale forlag. De tidligere bøger En bid af Sydhavsøerne og handler også om lokale råvarer og seværdigheder.