Bøger / faglitteratur til børn

Vores demokrati


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om det danske demokrati og hvordan vi fik det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 10. apr. 2019

Hvis du vil vide noget om, hvad demokrati egentlig er, og hvordan det er blevet indført i Danmark, så er det her måske en fagbog for dig mellem 8 og 11 år.

Serien "Samfund. FaktaLet" fra forlaget DigTea handler om mange forskellige emner. Her kommer en kortfattet bog - eller snarere et hæfte - om demokratiet i Danmark. En større del af bogen beskriver, hvad demokratiet i Danmark er opstået af, altså de historiske perioder og begivenheder, som er gået forud. Herefter beskrives tredelingen af magten, ytringsfriheden og stemmeretten. Bogens QR-koder anvendes til oplæsning af teksten.

Det er et meget stort emne, som her skal forklares på meget begrænset plads. Dette lykkes i nogen grad, men det er komplicerede begreber, som man måske nok får snuset lidt til, men så heller ikke mere. De mange illustrationer udgøres af fotos og malerier, og de er sat op som mosaikker, hvor billederne overlapper hinanden. Om dette er levende og interessant eller blot forvirrende er nok en smagssag.

Der findes ikke ret mange bøger om demokratiet i Danmark for de 8-11-årige, men der findes nogle enkelte gode af slagsen. Læs for eksempel FolketingetGrundloven af Per Østergård og Grundloven af Per Meloni RønnDer findes ikke ret mange bøger om demokratiet i Danmark for de 8-11-årige, men der findes nogle enkelte gode af slagsen. Læs for eksempel Folketinget af Per Østergård og af Per Meloni Rønn.