Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Walter & Sibylle - en sag mellem venner


Beskrivelse


Walter skal være besøgsven for en pige, som han synes er lidt mærkelig. Hun viser sig snart at være lidt af en detektiv, og sammen skal de opklare, hvem der har stjålet penge fra klubben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2020

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 20. juli 2020

Walter er træt af, at han skal være besøgsven for den underlige pige Sibylle. Ovenikøbet insisterer hun på, at undersøge hvorfor pengene til den kommende sommerlejr er blevet stjålet. Fra 9 år.

Walter vil hellere være sammen med sine venner end passe sin skole. De står på skateboard og maler graffiti på togvogne, og en dag bliver Walter anholdt af politiet. Han får valget mellem et ophold på en kostskole for kriminelle eller at deltage i programmet "Venner for livet", hvor raske børn er besøgsvenner for handicappede børn. Walter skal besøge pigen Sibylle, som har psykiske problemer, men som er god til at sætte ting i perspektiv og lægge mærke til detaljer. Sammen går de i gang med at se nærmere på omstændighederne ved et tyveri i skolens eftermiddagsklub, hvor opsparingen til den kommende sommerlejr er blevet stjålet. Walters gode ven er under mistanke. Forfatteren har også skrevet krimiserien Spiloppo.

Særdeles velskrevet krimi for børn. Historien foregår i et realistisk hverdagsmiljø og handlingen har et godt flow, som fanger læseren fra første side. Bogens tekst er skrevet med stor skrift i et klart og letforståeligt sprog. Flot og indbydende layout med smukke sort hvide illustrationer.

Tågefyrstens hævnMission 1 - undercover på nettet er en serie med et andet krimiteam, Siri og Max, som sammen må opklare en sag. I Mission 1 - undercover på nettet er det tre venner som sammen danner et detektivbureauTågefyrstens hævn er en serie med et andet krimiteam, Siri og Max, som sammen må opklare en sag. I er det tre venner som sammen danner et detektivbureau.