Bøger / faglitteratur / øvelser

Yoga - stillinger og programmer : Asana-Vinyasa-Bandha-spiraler : åndedræt-blød kerne


Beskrivelse


Træningsprincipper og forklaring af åndedrættets betydning, samt øvelser grundigt forklaret i tekst og billeder. Derudover fortæller forfatteren om, hvad man skal være særlig opmærksom på og hvad man skal være varsom med. Afslutningsvis gives en præsentation af 8 træningsperioder á 3 uger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. dec. 2012

En bog til den seriøse udøver af yoga og samtidig også en bog til undervisere. Til dem, der ønsker at trænge ind i yogaens væsen og komme videre end udelukkende at fokusere på den fysiske del af yogaen.

Søren Rasmussen med tilnavnet "Yoga" har praktiseret yoga, undervist elever og uddannet yogalærere i mere end 30 år. I 2009 udgav han bogen Yoga : en guide med øvelser og teknikker. Bogen fra 2009 er en blanding af indføring i yogaens verden og menneskesyn og øvelser, og dermed er den et fundament for hans nye bog, som gennemgår og forklarer en lang række øvelser. Efter en indledning med principper for træning og forklaring af åndedrættets betydning følger beskrivelser af rigtig mange øvelser. Hver øvelse forklares grundigt i tekst og billeder, og derudover fortæller Søren "Yoga" Rasmussen om, hvad man skal være særlig opmærksom på, hvad man skal være varsom med og han giver anvisninger på variationer af øvelsen. Bogen afsluttes med en præsentation af 8 træningsperioder a 3 uger.

Vi har rigtig mange bøger om yoga, men ingen der på samme måde går i dybden med det fysiske og det mentale.

For dem, der ønsker "mere" end bare en introduktion til fysiske yogaøvelser er denne bog en guldgrube. Forfatteren gør op med de mange myter og misforståelser, der er skabt i tidens løb om yoga, og det lykkes for ham at lave en bog, som jeg tror vil stå i mange år som værket for den seriøse yogaudøver og -lærer.