Bøger / skønlitteratur / roman

Zack


Beskrivelse


Krimi fra Stockholm med den unge, atypiske politimand Zack i centrum. Zack er på vej ind i et alvorligt kokainmisbrug, som eskalerer under en brutal og uhyggeligt blodig sag om trafficking. Han læner sig kraftigt op ad en intern undersøgelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 9. okt. 2014

Ekstremt spændende og meget blodig politiroman fra Stockholm, med den 27-årige kokainmisbrugende politimand Zack i hovedrollen. Fire blodige mord på asiatiske kvinder fører via svensk og tyrkisk bandekriminalitet så langt væk som til Myanmar. Kan læses af hardcore krimilæsere.

Fire kvinder fra en massageklinik myrdes brutalt, og klinikkens leder findes voldsomt torteret og skambidt. Den unge politimand Zack med kometkarrieren, som stikker lidt ud i forhold til kollegerne, sættes på opgaven sammen med makkeren, den tyrkiske, lesbiske Deniz. Undervejs læner Zack sig op ad en intern undersøgelse, fordi han er involveret i for mange drab. Og så er der kokainmisbruget. Grusomme er begivenhederne, som efterhånden indsnævres til at dreje sig om trafficking.

Udover det vanvittigt voldsomme plot, er den et interessant bud på en "hip" krimi. Livet som kokainmisbrugende 27-årig i overhalingsbanen har potentiale til at interessere yngre læsere, som også er til Netflix serier. Zack er en kompleks person med mange dæmoner i sit liv, og ikke mindst venskabet med pusheren Abdula og besøg i obskure klubber fører ham helt ud til kanten. Sprogligt letflydende; en page turner.

Forfattermakkerparret ligger lige præcis mellem to forfattere som svenske Jens Lapidus med skildringer fra Stockholms underverdenen og franske Jean Grange med de onde, onde plot. Men mere ungt.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 7. okt. 2014

Forrygende aktion og spænding kombineret med isnende uhygge i denne nye, meget lovende svenske krimiserie. Fire burmesiske kvinder fra en stockholmsk massageklinik skydes brutalt ned, og kort efter bl...


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2015


Politiken

d. 18. jan. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. jan. 2015