Bøger / faglitteratur / vejledninger

Zen og kunsten at studere


Beskrivelse


En indføring i zenfilosofi og -praksis relateret til det at studere. En praktisk bog om koncentration og instruktion, om at studere og planlægge, om at være koncentreret og slappe af, om krop og sjæl, og at være ét med det, man gør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 1. okt. 2010

Bogen handler om zen, som er en gammel kinesisk meditationsform, men den handler også lidt om at kunsten at studere. Den kan sagtens læses af alle, der vil have mere fokus og nærvær.

En beskrivelse af hvad zen er, og hvordan man kan blive god til at meditere. Man får forskellige øvelser og ideer til hvordan man kan gøre, og hvordan man kan "lære at føle det, man vil føle". Bogen gør desuden meget ud af at fortælle om vigtigheden af at være vedholdende og tage sig tid til at meditere hver dag. Forfatteren taler meget om enheden mellem krop og sjæl. Sidste halvdel af bogen handler om hvordan, man kan styrke sin koncentration. Den handler også om selvtillidens lov, som ifølge forfatteren handler om god planlægning. Især emnet om koncentration kobler han til zen, som handler om at gøre det, man gør med fuld koncentration. Den kommer også ind på eksamen, og forberedelse. Bogen er den tredje bog på dansk af den hollandske zenmester.

Den ligner lidt Zen for mødre : åndehuller du vil nyde, i en hverdag du vil elske!, 2009, som dog nok har en lidt anden målgruppe, men alligevel har samme tema om at være nærværende og koncentreret om nuet. Bogen ligger inden for genren mindfulness.

Zen og kunsten at studere er en udmærket bog. Personligt kan jeg bedst lide første halvdel. Sidste del er efter min mening lidt klicheagtig. Som jeg læser det så vil den studerende med zen blive bedre til at koncentrere sig, slappe af, planlægge og mærke selv, og det gælder vel for os alle?.Informationer og udgaver