Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Zinvaris dyb


Beskrivelse


Fantasy. Sebastian rejser til Tir-Nazral, da en snigmorder forsøger at dræbe ham. Sammen med dragen Storm falder han gennem en portal og havner i en science fiction verden, hvor skovfolket Jahvuerne ser ham som identisk med den sagnomspundne Zinvari.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 23. jan. 2020

Sebastian og hans sjæleven, dragen Storm, vikles ind i endnu et eventyr i den magiske verden Tir-Nazral, der har form som et enormt verdenstræ med grene ud til et utal af verdener fra fantasy til science fiction. For børn i alderen 12-15 år, der kan lige en episk fantasyfortælling.

4. bind i fantasyserien "Stjernekrønikerne". Sebastian har mistet modet efter elverpigen Thiyaranahs død. Det eneste han savner ved Tir-Nazral er sin sjæleven, dragen Storm. Imidlertid huserer snigmorderen Gulbrash Evendale i Tir-Nazral. Efter at være undsluppet fra fængslet på Cakos dræber han det ene medlem af Evendale-familien efter det andet. Da Gulbrash også forsøger at myrde Sebastian i sit hjem på Jorden, rejser Sebastian atter til Tir-Nazral, hvor han i en fjern science fiction-verden bliver hovedperson i en gammel profeti og kommer til at spille en afgørende rolle i konflikten mellem skovfolket jahvuerne og den rivaliserende Mogashi-klan.

Episk fortælling, der blander fantasy og science fiction. Spændende og velskrevet i et sprog der er let at læse med et ukompliceret fremadskridende handlingsforløb. Eneste anke er de mange navne og steder, der ikke altid ligger lige let på tungen. Fortællingen indledes med referencer til tidligere bind, men du skal ikke langt ind i handlingen, før du godt kan læse bogen som en selvstændig roman.

En anden fantasyfortælling med en dreng og hans drage kunne være Dragerne vågner.


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2020

af

af

Arne Larsen

d. 4. feb. 2020

Fjerde bind i serien fortsætter ufortrødent med voldsomt underholdende og flot fantasy. Den efterhånden omfattende serie er noget af det bedste indenfor genren netop nu. Mads Schack-Lindhardt har udov...