Bøger / skønlitteratur / roman

23:59:00 - ét minut i midnat


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Året er 1984. En grænsestridighed imellem Vest- og Østtyskland eskalerer, da verdensmagterne ikke kan komme til enighed. Forude venter 3. verdenskrig, der måske er enden på alt? Fire unge danskere bliver på hver sin side en del af konflikten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 15. aug. 2016

Året er 1984. En grænsestridighed imellem Vest- og Østtyskland eskalerer, da verdensmagterne ikke kan nå til enighed. Forude venter 3. verdenskrig, der måske er enden på alt? For læsere af spændingsromaner med militært islæt og læsere af kontrafaktiske romaner.

En person bliver forsøgt smuglet fra Øst- til Vesttyskland, men midtvejs over grænsen opstår der ildkamp imellem grænsevagter fra hver side. Både Øst og Vest beskylder hinanden for ansvaret og over hele verden bliver stormagterne USA, Kina og Sovjetunionen draget ind i konflikten, der ser ud til kun at kunne ende i en atomkrig. I Danmark følger læseren fire personer, der på hver sin måde tager stilling til konflikten og bliver en del af den efterfølgende krig.

Et godt bud på en kontrafaktisk roman med udgangspunkt i danske forhold, der twister historien og dermed fortæller en interessant "hvad-nu-hvis"-historie. Forfatteren går meget i dybden med detaljer om militære våben og fartøjer, så hvis man ikke har den store interesse der, kan romanen godt føles meget lang.

Andre kontrafaktiske bud er Mount KøbenhavnFædrelandetUndergang 51230949 og Fædrelandet, hvor sidstnævnte måske minder mest om "23:59:00 - ét minut i midnat", da den også twister militærhistorien ved at lade Hitler have vundet 2. verdenskrig UndergangAndre kontrafaktiske bud er Mount København 51230949 og , hvor sidstnævnte måske minder mest om "23:59:00 - ét minut i midnat", da den også twister militærhistorien ved at lade Hitler have vundet 2. verdenskrig UndergangAndre kontrafaktiske bud er Mount København 51230949 og Fædrelandet, hvor sidstnævnte måske minder mest om "23:59:00 - ét minut i midnat", da den også twister militærhistorien ved at lade Hitler have vundet 2. verdenskrig .