Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åndejægerne


Beskrivelse


Fantasy. Eirik, Gunther og Lizzy vågner op i en fængselslignende stencelle dagen før deres 13-års fødselsdag, og må lære at arbejde sammen, for at overleve i en verden der er meget anderledes fra den de kender.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 2. maj 2014

Bogen henvender sig til fantasy-læserne fra ca. 12-14 år. Bogen kan formidles som starten på en ny serie med spøgelser og superkræfter.

Forfatteren kendes på biblioteket bedst for den morsomme Sameland, men dette er hans første bog for ungdomsgruppen. Handlingen følger de 3 børn Eirik fra Norge, Gunther fra Tyskland og Lizzy fra Amerika, som kidnappes dagen før deres 13-års fødselsdag, og vågner op i et mystisk fængsel på Færøerne. Det viser sig, at de er særligt udvalgt til at være arvtagere for de nuværende "Åndejægere". De har en slags superkræfter, som virker gennem samarbejde. De 3 børn skal overtage disse kræfter, og bruge dem i kampen mod uhyggelige åndevæsner, som trænger ind i vor verden fra dødsriget. Bogen er godt fortalt og sine steder også ret spændende, men hovedpersonerne bruger megen plads på ikke at kunne enes med hinanden, og det føles ofte som en lille del af en større fortælling. Sproget er let at læse, meget dialogbaseret og vil egne sig fint til målgruppen. Forsiden er desværre trykt meget mørkt og er derfor ret anonym i forhold til den oprindelige, norske udgave.

Målgruppen vil også kunne lide Alex Scarrows Time Riders, som også har børn og deres samarbejde som omdrejningspunkt, og Benni Bødkers serie om Infernus som også behandler ånder og hjemsøgte steder på en god måde.

En udmærket start på en serie, som ser ud til at kunne udvikle sig meget spændende og dramatisk.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. juni 2014

af

af

Lars Stubbe Arndal

d. 13. juni 2014


litteratursiden.dk

d. 14. juli 2014

af

af

Monica Severin

d. 14. juli 2014

Tre unge fra tre forskellige steder i verden bliver bragt sammen på deres trettenårs fødselsdag, for at de sammen kan redde verden fra ondsindede ånder. Åndejægerne er en ungdomsroman om venskab og fo...