Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hex-faktoren


Beskrivelse


Fantasy. Da Xanthe fylder 13, begynder der at ske mystiske ting omkring hende. Hun begynder bl.a. at se mærkelige røde krydser. Er hun ved at blive skør eller er der noget helt andet på spil?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 4. feb. 2014

Fantasy om hekse primært til piger fra 10 til 12 år. Billedet af pigen fra forsiden af bogen ses også på ryggen af bogen.

Forfatter har tidligere fået Drengen der faldt ned gennem Udgang 43 udgivet på dansk. Denne handler om Xanthe, som man følger i den uge hvor hun fylder 13. Der begynder at ske mærkelige ting for hende i skolen, og når det sker, ser hun mærkelige røde krydser. Hun tror hun er ved at blive skør, men hendes olde-Alice forklarer at hun er en god heks, og at de røde krydser kommer frem, når der er en ond heks, der er ved at kaste en forhekselse. På grund af forhekselserne er hun ved at blive smidt ud af skolen, og hun ender i et opgør med den onde forhekser, men alt ender godt. Der er også en lille smule pigeliv i bogen, hvor man hører om forberedelserne til fødselsdagsfesten og lignende. Men det store fokus i bogen ligger på heksehistorien.

Andre bøger der tager fat på heksetemaet er Nicole Boyle Rødtnes' serie Wicca-veninder og Pernille Nonveds Matrixa fra hekseskoven. Denne kan også gives til dem der læser serien Min søster vampyren Og som søger noget i samme stil. Denne er dog mere sober og hyggelig end Min søster vampyren, der er mere humoristisk og med mere pigeliv. "Hex factor 2" er udkommet på engelsk i oktober.

Fin heksehistorie, der kan give pigerne en god læseoplevelse. Det er dog ikke en historie, man ruger længe over. Hurtigt læst og hurtigt videre.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 4 (2014)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 67, nr. 4 (2014)Informationer og udgaver