Bøger / skønlitteratur / roman

Åndssvage ozelot


Beskrivelse


Det midaldrende og barnløse ægtepar Mette og Claus er ramt af en mindre midtvejskrise, da katten Frida dukker op og bliver en del af fællesskabet. Om parforholdets op- og nedture og meningen med tilværelsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Birgit Sloth

d. 8. juli 2019

Det midaldrende og barnløse ægtepar Mette og Claus er ramt af en mindre midtvejskrise, da en kat dukker op og bliver en del af fællesskabet. Med en lun humor og meget genkendelighed i parforholdets op- og nedture er det en fin samtidsroman om meningen med tilværelsen for mænd og kvinder, der også er midt i livet eller ældre.

Claus er arbejdsløs gymnasielærer. Han har lidt småjobs og er en smule deprimeret, men er ellers ganske tilfreds med tilværelsen som hjemmegående. Mette har en ledende stilling i medicinalbranchen, et job hun trives med og er god til, men nu er hun kommet i overgangsalderen. De har det godt sammen, men hverdagen er blevet rutine. Det ændrer sig, da de bliver "forældre" til katten Frida. Romanen følger dem et års tid med tilbageblik til barndoms- og ungdomsårene. Mikkel Stolt romandebuterede med Bacon i bagagen.

Synsvinklen skifter mellem Claus og Mette, men er mest hos Claus, og bogens varme, lune tone afspejler hans personlighed. Den velskrevne fortælling er fyldt med detaljer, gode dialoger og indblik i følelser, der gør hverdagen og personerne interessante.

I KattegæstenSlagterkoner og bagerenker får et barnløst ægtepar også pludselig en kat, der skaber samhørighed og glæde, men den japanske hverdag er fremmedartet. Et godt ægteskab og søgen efter en mening med livet som arbejdsløs møder man også i Slagterkoner og bagerenker, men den har mere krisestemning og er mere satiriskI Kattegæsten får et barnløst ægtepar også pludselig en kat, der skaber samhørighed og glæde, men den japanske hverdag er fremmedartet. Et godt ægteskab og søgen efter en mening med livet som arbejdsløs møder man også i , men den har mere krisestemning og er mere satirisk.