Bøger / faglitteratur / kogebøger

Aarstidernes nordiske hverdagsmad : grøn kærlighed


Beskrivelse


Kogebog, der med udgangspunkt årstidernes danske grøntsager, giver forslag til mad der består af 80% vegetabilske og 20% animalske ingredienser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 2. sep. 2011

Kogebog med hovedvægten på det nordiske grøntsagskøkken. Ikke til begynderen, men absolut til alle dem, der modtager kasser fra Aarstiderne og gerne vil have nye måder at anvende pastinakker, glaskål og spinat på.

Her er ikke sparet på opfindsomheden og de nye idéer. Der er et rigtig spændende forord, der bl. a. beskriver 80/20 tankegangen: hvis vi alle holder os til 80% grønt og 20% kød, så kan vi alle blive mætte, selvom vi dyrker økologisk. En tankegang, bogen prøver at komme i møde med sine opskrifter med hovedvægten på grøntsager. Bogen er gennemillustreret med fotos af både mad og marker. Udstyret signalerer i øvrigt tydeligt udgiveren.

Som forfattere står Søren Ejlersen, der er hovedmanden bag firmaet Aarstiderne, og medforfatter til alle kogebøger, der udgives her. Desuden Carsten Kyster, der bl.a. har skrevet Funky hverdagsmad. Sidst, men absolut ikke mindst, har Trine Hahnemann været med - hun har senest udgivet Skøn mad hver dag, men har også arbejdet meget med det nordiske køkken, fx i Tænk før du spiser.

En dejlig og veltilrettelagt kogebog for madtosser, der gider sætte sig ind i tingene og kan tage en udfordring.