Bøger / skønlitteratur / roman

Ægtepagten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beatrice tvinges ind i et arrangeret ægteskab med en gammel sadistisk greve, selvom hun har tabt sit hjerte til den stenrige Seth. Seth og Beatrice mødes igen og igen men misforstår og sårer hinanden, mens deres kærlighed slår gnister.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 16. sep. 2011

En kærlighedsroman til kvinder, der kan lide romancer med stort R. Forsiden sælger bogen fint.

Dramatisk som en thriller folder denne flerstrengede kærlighedsroman sig ud. En kærlighedshistorie fra den svenske overklasse i slutningen af 1800-tallet. Hvor manden bestemte, og kvinden var hans underdanige pryd. Der er dirrende sex, ubændig tiltrækning, sadistiske mænd og enfoldige pyntedukker. I centrum af fortællingen står Beatrice, en forældreløs ung kvinde, overladt til sin onde onkels luner og idéer. Hun er en selvstændig, begavet, moderne kvinde, begrænset af tidens normer, hvor pligten vejer tungere end fornuften og viljen. Snøret i korset på både krop og sjæl. De gode er bedre end godheden selv, og de onde er de mest modbydelige mennesker, man kan forestille sig og gennemfordærvede i deres ondskab. Romanen bliver på bogens forside sammenlignet med Jane Austen, hvilket kun temaet og tiden retfærdiggør, men en bog der helt sikkert vil få mange læsere og som bestemt vil fryde læsere af genren.

Maria Hellebergs historiske romaner falder fint i tråd med denne.

Bogen er skrevet i et godt og medrivende sprog. Man skal kunne lide de store kostume-dramaer, den drivende kærlighed og eksplicitte lyst romanens personer nærer for hinanden, hvis man skal bryde sig om fortællingen, men er man til den genre, er der tale om det rene guf. Man kan med fordel undlade, at læse de sidste 100 sider, for her tabes der tempo og resten af historien er temmelig forudsigelig.


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. sep. 2011

Stort kærlighedsdrama som rummer det hele: kærlighed, had, svigt, misforståelser, dramatiske hændelser og måske en happy ending? Og for første gang spekulerede han på, hvad en kvinde med Beatrice Löwe...