Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ærmelina er i ondt lune


Beskrivelse


Ærmelina har lyst til at være ond overfor nogen. Det går ud over Knud, som gerne vil være kæreste med Ærmelina. Han viser hende en hemmelighed, som hun afslører. Det giver hende dårlig samvittighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 17. jan. 2014

Læsetræningsbog for de ældste i indskolingen og starten af mellemtrinnet, 8-9 år. Bogen kan bruges til samtale om, hvordan man behandler hinanden og problematikken dit og mit.

Selve titlen vil være den første udfordring for målgruppen - betydningen fornemmer de dog hurtigt. Ærmelina har lyst til at være ond, da hun går til skole, og det går ud over klassekammeraten Knud, som gerne vil være kæreste med Ærmelina. Han viser hende en sølvæske, som skal være deres hemmelighed sammen. Ærmelina fortæller det til Barbara, som elsker kage og altid mangler penge. De hugger Knuds sølvæske, men han opdager det. Knud bliver vred på Ærmelina, fordi hun har svigtet ham. Hun forsøger forgæves at fremskaffe sølvæsken, som Barbara har solgt. Hun plages af dårlig samvittighed og fortæller sin far det hele. Her slutter historien underligt uforløst uden afsluttende snak om tyveri og opførsel. Sprogligt er bogen let at læse (lix 17) og Runa Steppinges illustrationer følger fint historien. Forfatteren kendes fra serien om Frøken Ignora.

Olga er ond (12/21) har samme emnekreds om humøret, mens Tyven (10/25), Hola Manolo (10/38) og Femkronen (96/05) behandler tyveri-temaet.

Læseteknisk en udmærket bog, der dog savner en afklaring på, hvad det videre forløb er om tyveriet og salget af Knuds sølvæske. Det bør som minimum følges op med en samtale om, hvordan vi behandler hinanden og hvad der er "dit og mit".