Bøger / faglitteratur til børn

Alt om OL's største stjerner


Beskrivelse


Kort gennemgang af 32 sportsstjerner, der deltager ved OL i London 2012, heriblandt seks danskere. Med statistik og quiz.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 20. apr. 2012

Bøgerne henvender sig til de sportsinteresserede piger og drenge som glæder sig til årets OL. De kan selvlæses fra ca. 10-12 år og opefter. Bøgerne kan passende formidles som introduktion til årets Olympiade i London.

Endnu et par meget flotte bind i forlaget Turbulenzs serie med titelbegyndelsen "Alt om". Begge bøger er skrevet af Erik Christian Larsen. Alt om OLs største stjerner er en hurtig gennemgang af 32 sportsstjerner der deltager ved dette års OL, heriblandt seks danskere så dem er der en lille overvægt af. Sidst i bogen er der nogle "overraskende facts" om nogle af stjernerne og en lille sports-quiz. Alt om OL er en kortfattet gennemgang af de foregående olympiaders historie med ultra-korte smagsprøver på de enkelte års profiler (visse olympiader har været kendte for store, sportslige præstationer, mens andre har været overskygget af politiske tragedier). Desuden er der en gennemgang af de enkelte landes medaljefordelig gennem tiden. Begge bøger er særdeles flotte og stemningsgivende, og vil i givet fald interessere mange sportsfans her op til sommerens OL. Sproget er forholdsvis let at læse, som det har været i denne serie hidtil, hvilket vidner om en dygtig redaktionel linje, når man påtænker de mange, forskellige forfattere der hidtil har bidraget til serien.

Meget aktuelle fagtitler som mest af alt ligner de andre bind i forlagets serie med titelbegyndelsen "Alt om".

Fagbøger med et højaktuelt indhold, som uden tvivl vil begejstre mange af vore yngre sportsfans.