Bøger / skønlitteratur / roman

Anna, min elskede


Beskrivelse


Som 29-årig får Anna konstateret livmoderhalskræft. Hendes og kæresten Marcus' verden går i stå, og man følger deres forsøg på at få den sat i gang igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 22. apr. 2008

En brugsbog om kræft og den verdensrystelse det medfører at høre, at ens elskede lider af den potentielt dødelige sygdom. Dens lille format gør den velegnet til læsere, der ikke orker lange sygdomsberetninger eller tunge beskrivelser af sygdommens konsekvenser.

Denne roman virker som en selvoplevet beskrivelse i sin gribende og tætte beskrivelse af et kræftforløb. Hovedpersonen Anna (dedikationen er til Hanna) får konstateret livmoderhalskræft som 29-årig. Hendes og kæresten Marcus' verden stopper, og man følger deres forsøg på at få den sat igang igen. Det svenske nutidsunivers er konkret beskrevet med Ikea, ture i byen og tudeture på sofaen. Sprogligt neddæmpet, meget konkret og samtidig inderlig i sin beskrivelse af fortvivlelse, håb, fornægtelse og behandlingens traumer. Forfatteren har udgivet 5 digtsamlinger og 2 romaner.

Denne roman er oprindeligt fra 2005. Den er kommet i 2 udgaver: en traditionel og en i forbindelse med Alt for Damerne. Det er en sygdomsbeskrivelse i lille format (157 sider i Turen går til --format) og kan anvendes som Virkelighedens verden eller andre bøger om at leve med og kæmpe mod kræft.

Lille af format, stor af problematik. Denne roman handler om at overleve en kræftsygdom, der rammer den 29-årige hovedperson ganske uventet. Kan anvendes som Virkelighedens verden, men er mere novelleagtig i sin form. To udgaver, den ene med Alt for Damerne.