Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anna og det franske kys


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Amerikanske Anna kan ikke et ord fransk, da hendes far ud af det blå sender hende på kostskole i Paris. Mødet med den charmerende og flotte St. Clair får Annas følelser til at vokse men er de blot venner?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 9. apr. 2015

Anna kan ikke et ord fransk, da hendes far sender hende på kostskole i Paris. Helt alene. Mødet med den charmerende og flotte St. Clair får Annas følelser til at vokse, men han er allerede optaget, og hun er jo også vild med Toph. En young adult-roman til piger fra ca. 16 år, der kan lide kærlighedshistorier af de helt store.

Da den amerikanske og filminteresserede Anna pludselig står alene i Paris, må hun lære at stå på egne ben. Hun begynder at lære fransk, opdager Paris' mange biografer og får hurtigt nye venner, deriblandt St. Clair, som alle piger på skolen drømmer om. St. Clair og Anna udvikler et dybfølt venskab men er der mon flere følelser på spil? Stephanie Perkins, der har en baggrund som bibliotekar og boghandler, debuterede med denne bog i 2010. Bogen er første del i en trilogi, der kan læses uafhængigt af hinanden. De følgende bind udkommer senere på året.

Det er en skøn og filmisk kærlighedsroman, der er enhver Jane Austen roman værdig med sine forviklinger, misforståelser og (parisisk) romantik. Personerne er troværdige og særligt Anna undergår en personlig udvikling, der giver romanen ekstra tyngde.

Er man til En flænge i himlenEleanor og ParkHvis jeg bliver, Eleanor og Park og Hvis jeg bliver vil man også elske denne kærlighedsroman, der som førnævnte også berører mere alvorlige emnerEr man til En flænge i himlen, og Hvis jeg bliver vil man også elske denne kærlighedsroman, der som førnævnte også berører mere alvorlige emnerEr man til En flænge i himlen, Eleanor og Park og vil man også elske denne kærlighedsroman, der som førnævnte også berører mere alvorlige emner.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2015

af

af

Stina Holdt

d. 2. juli 2015

Denne debutroman er blevet mig anbefalet, det lader jeg ikke passere, og har derfor kastet mig over den. Forfatteren har ligget på bestsellerlisterne med flere af hendes romaner, så selv om jeg måske ...