Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare sådan lidt


Beskrivelse


Majken er en helt almindelig pige i 6. klasse. Da hendes bedste veninde pludselig begynder kun at interessere sig for drenge, føler Majken sig udenfor. Da hun bliver gode venner med den nye dreng Ivan, udtænker hun en plan for at blive interessant.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2016

af

af

Henriette Olesen

d. 14. juli 2016

I 6. klasse ændres alt pludseligt. Bedste veninden begynder at interessere sig for drenge, og det virker som om alle ved mere end Majken, men så møder hun Ivan. Guf for piger i alderen 9-12 år.

Majken er en helt almindelig 12-årige pige. Hun spiller violin og hænger ud med veninderne især bedsteveninden Tessan. Pludselig begynder Tessan at interessere sig for mode og drenge, og det virker som om Majken bare er den eneste i verden, der ikke er interesseret i drenge. En dag møder hun den nye dreng Ivan, og langsomt bliver de gode venner. Forfatteren Johanna Lindbäck blev i 2010 nomineret til nordisk børnebogspris.

En skøn bog om, hvor svært alting pludselig bliver i 6. klasse. Forfatteren skriver både indlevende og godt, og læseren får et virkelig godt indblik i de helt almindelig bekymringer og problemer der opstår, når man så småt er på vej til at blive teenager. Hvor svært det kan være at være veninder, når der pludselig opstår forskellige interesser, og den spirende forelskelse lurer lige om hjørnet.

Bogen kan sammenlignes med Rose og drengene, som også handler om den første forelskelse og veninder.


Weekendavisen

d. 9. sep. 2016

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 9. sep. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 7 (2016)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 69, nr. 7 (2016)