Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Som om jeg havde spurgt


Beskrivelse


Johns bedste ven er blevet kæreste med Johns barndomsveninde. Forældrene flytter fra hinanden - på prøve. Midt i alt dette står John og kæmper med at finde sig selv og sin rolle i det hele.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 7. feb. 2014

Denne bog henvender sig til både drenge og piger i alderen 12-16 år. Kan bruges i de ældste klasser til en snak om hvad der rører sig hos målgruppen. Forsiden giver ikke et reelt billede af handlingen, men bagsideteksten dækker fint indholdet.

Svenske Johanna Lindbäck har fået udgivet flere ungdomsbøger i hjemlandet, dette er den første på dansk. Hun arbejder til daglig som gymnasielærer og har dermed et godt indblik i hvad der rører sig blandt de unge. Vi møder vores hovedperson, John, da han starter i 9. klasse. Johns bedste ven er blevet kæreste med Johns barndomsveninde, og John kæmper med at finde sin rolle i forhold til de to. Desuden fortæller forældrene, at de flytter fra hinanden på prøve. Det sætter mange følelser og tanker i gang hos John, og han føler sig ensom såvel hjemme som blandt vennerne. Bogen er skrevet i et letflydende og letforståelig sprog. Handlingen bæres frem af den dramatik, der præger Johns tanker.

Der findes en del ungdomsbøger, der handler om det med at finde sig selv og sin rolle i en turbulent tid. Fx kan nævnes Lisa Bjärbos Vild med Ester eller den lidt mere humoristiske Den sommer far blev homo af Endre Lund Eriksen.

En troværdig historie som skildrer et ungt menneskes kamp for at finde sig selv og sin rolle blandt vennerne på en let genkendelig måde.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. maj 2014

af

af

Bent Rasmussen

d. 15. maj 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 4 (2014)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 67, nr. 4 (2014)