Bøger / skønlitteratur / roman

Barn af verden


Beskrivelse


Eksiltilværelsen i mellemkrigstidens Europa beskrives fra pigen Kullys synspunkt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2019

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 19. feb. 2019

Mellemkrigstiden i Europa beskrives fra pigen Kullys synspunkt. For læsere af mellemkrigstidsromaner.

Pigen Kully fortæller om sit liv i eksil fra nazisterne i Tyskland, med sin mor og far. Faren er digter og forfatter, som konstant rejser rundt i Europa mens han datter og kone venter på ham uden penge og vished om, om han kommer tilbage. Romanen blev oprindeligt udgivet i Tyskland i 1938. Keun blev sortlistet af nazisterne da de kom til magten i Tyskland, og selv tvunget i eksil.

Bogen bliver interessant, fordi den er beskrevet ud fra et barns naive og udvidende univers. Sproget kan til tider være lidt tungt, og bære præg af den oprindelige udgivelse fra 1938. Omslaget er i dejlig tyk kvalitet og også grafisk ret fint. Bogen er i A5-format og kan hurtigt forsvinde i mængden på grund af sine kun 170 sider.

En nyere roman med børn som udgangspunkt, er Mischling. Den foregår dog under 2. verdenskrig og ikke i mellemkrigstiden.


litteratursiden.dk

d. 30. juli 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. juli 2019

Med et barns skarpe og naive blik får vi et rørende indblik i en familie på flugt i 30’ernes Europa og samtidig et rystende portræt af en alkoholiker. Fortælleren er 9-årige Kully, og hun fortæller om...


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2019

af

af

Mikael Busch

d. 28. apr. 2019


Kristeligt dagblad

d. 18. maj 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 18. maj 2019