For unge fra 14 år og voksne som har læst trilogiens første del Mørkemøder, 2007 og som har ladet sig indfange af det besynderlige miljø og barske børneskæbner.
Vibeke Marx' forfatterskab er baseret på et stærkt personligt engagement i de svage i samfundet. Her i anden del af trilogien om de anbragte børn på institutionen "Bjerget" møder læseren påny børnene med de symbolladede navne og en rygsæk fyldt med dårlige oplevelser til et helt liv. "Bjerget" er brændt, beboerne er evakueret til en afsides beliggende feriekoloni ved en forblæst kyst. En ny medarbejder Hilmer/Himler er den inkarnerede ondskab med stærke racistiske tilbøjeligheder, den lille Håb er tæt på at miste livet, og fortælleren Memory integrerer igen fortid og nutid. Handlingen foregår uden for tid og sted, og skildrer samtidig en genkendelig nutid og et genkendeligt miljø, det på forunderlig vis placerer fortællingen et sted mellem fantasy og realisme. Beskrivelsen af de voksne, der skal tage vare på børnene er isnende og uhyggelig, kun med en enkelt undtagelse kokken Jesus.
Skønt den foregår i en anden tid handler Hjørdis Varmers bog Den grå heks på samme måde om børn der på godt og ondt, mest det sidste, er overladt til voksnes forgodtbefindende. Skildringen af et samfund der eksisterer på egne præmisser giver associationer til Fluernes herre.
Tankevækkende, næsten uafrystelig læsning. Forhåbentlig bringer tredje og afsluttende del håb om en bedre fremtid for Memory og hans venner.