Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bjergets fyrste


Beskrivelse


Fantasy. Tom er udvalgt til at kæmpe mod smertens 5 fyrster hver 30. år for at undgå, at dæmonerne tager magten i verden. Da duellen pludselig rykkes 15 år frem, får Tom travlt til træning med at lytte til Dragens ord og anvisninger. Kan Tom klare duellen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 8. mar. 2011

Dette er første bind af en ny serie på i alt fem bøger, som er henvendt til primært drenge på mellemtrinnet 9-11 år, til fritidslæsning. Bogen skal nok sælge sig selv med den iøjnefaldende forside.

Forfatteren, der kendes fra Freerunner i serien Læselyn (10/47), har her skrevet en fantasyhistorie tilsat elementer af "Karate Kid", hvor den 15-årige hovedperson dagligt trænes af "Dragen" til at kæmpe for verdens eksistens mod dæmonernes fyrster. Den kamp skal finde sted hver 30. år. Tidspunktet bestemmes af de fem elementsten - en for hver dæmon. Tom er ikke god til at leve efter alle forskrifter, fordi der er lang tid til duellen. Da den pludselig bliver aktuel om en uge frem for om 15 år, intensiveres træningen, og Tom ender med at besejre den første af smertens 5 fyrster. Handlingen er meget forudsigelig og personerne fremstår som skabeloner. Sproget er letflydende, men ikke helt let at læse for målgruppen (lix 23) pga. mange lange og lidt svære ord. Dette til trods skal serien nok blive lånt.

Samme tema - bekæmpelse af det onde - findes i serierne Dragedræber-akademiet og Dragon ball Z - Ginyu-sagaen, sidstnævnte er en tegneserie.

Til selvstændig serielæsning for at træne automatisering af læseprocessen. Bogen er uden relevans i undervisningssammenhæng.Informationer og udgaver