Gode læsere fra 14-års alderen, som ikke viger tilbage for et lidt gammeldags sceneri og en lidt tungsindig tone, får her et kig ind i en kold og dystopisk nærfremtid i et England, hvor censur, offentlig dødsstraf og stigende verdenshave er en del af hverdagen.
I England har man i en nær fremtid givet køb på alle frihedsrettigheder i forsøget på at skabe en verden, hvor al uordentlig opførsel er udryddet for at undgå terror. Offentlige henrettelser er genindført og hjernevask af afvigere er helt normalt. Værre for bogens hovedperson, den 16-årige Stefan, er det, at der indføres censur. Hans far er nemlig boghandler, og det er bestemt ikke velset i en verden, hvor litteratur kun er tilgængelig i idylliseret omskrevne udgaver på e-bog. Det er et koldt og mørkt England, der tegnes. Lidt 1984-agtigt tilsat lidt stigende verdenshave og CCTV overvågning. Selvom scenerierne kan forekomme noget gammeldags, fungerer bogen fint som spændingsbog for unge læsere, der kan lide at lege med spørgsmål om, hvordan verden ville se ud hvis.
Sam Mills har skrevet i alt tre bøger hvor Drengene der frelste verden kom på dansk i 2008. Det er oplagt at sammenligne Blackout med Orwells 1984. Det dystre pessimistiske fremtidssyn er det samme, og selvom Blackout er mere umiddelbart spændende henvender den sig utvetydigt til helt unge og store børn.
Spændende fremtidsroman om den 16-årige Stefans kamp mod censur i et dystert England en gang i fremtiden.