Bøger / skønlitteratur / roman

Blod på sneen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvordan klarer man sig som lejemorder, når man i virkeligheden er blød som smør og alt for let bliver forelsket i de piger man møder? Det må lejemorderen Olav hellere få styr på, for der er et job, der venter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 8. apr. 2015

Hvordan klarer man sig som lejemorder, når man i virkeligheden er en elendig bilist, blød som smør, alt for let bliver forelsket i de piger, man møder på sin vej og iøvrigt er elendig til matematik? Fantastisk lille historie, der vil glæde alle læsere af nordiske spændingsromaner generelt og fans af Jo Nesbø især.

Olav er lejemorder i 1970'ernes Oslo. Han arbejder for Daniel Hoffmann, der styrer byens narkoforsyning og prostitution i evig kamp med rivalen, Fiskeren, der også ønsker en bid af det lukrative marked. Daniel er gift med Corinna, og da han finder ud af, at hun har en affære, beder han Olav om at få orden på sagerne. Men Olav har svært ved at lægge sin samvittighed fra sig, og så er Corinna også helt ekstraordinært smuk og forførende. Det hele bliver hurtigt noget rod, og snart er Olav på endnu dybere vand, end han havde regnet med.

Meget velskrevet lille spændingshistorie i en ny serie, der allerede er solgt til filmatisering. Tonen er på en gang rå og brutal, på en gang meget smuk og rørende. Den ordblinde, kærlighedssøgende Olav er nuanceret og en fantastisk fortæller, der løfter historien højt over vold og mord.

Den rå tone, det sprogligt høje niveau og den spændende og effektfulde historie med masser af sort humor og en særlig fortællestemme minder om Exgangster af Josh Bazell.


Berlingske tidende

d. 25. apr. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 25. apr. 2015


Jyllands-posten

d. 24. apr. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. apr. 2015


Politiken

d. 26. apr. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. apr. 2015


Weekendavisen

d. 24. apr. 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 24. apr. 2015